Volledig scherm
Dion Schepens (links) en een collega van Wensambulance Brabant slaan de handen om de schouders van een terminale patiënte. © Wensambulance Brabant

Doodziek maar nog één keer volop genieten met de Wensambulance: benefiet in Oisterwijk

FOTOSERIEOISTERWIJK - Op de rand van de dood nog een fantastische dag: dat wil Wensambulance Brabant terminale patiënten bieden. Een benefietavond komt er in Oisterwijk aan.

Volledig scherm
Benefiet voor Wensambulance Brabant op zaterdag 10 maart © Wensambulance Brabant

,,We zijn nog volop bezig om sponsors te benaderen", zegt Dion Schepens (52), die sinds twee jaar ritten met de Wensambulance rijdt, maar ook achter de schermen ervan in de weer is. Statiegeldacties bij supermarkten, bijvoorbeeld. Nu trekt hij, samen met Cor Groot, de kar van een benefietavond rondom de Oisterwijkse Parelmuzikanten. ,,We halen niet alleen geld op, maar willen ook meer bekendheid geven aan de Wensambulance." Er werken in Brabant 175 vrijwilligers voor de Wensambulance, die samen ruim 500 wensen per jaar in vervulling laten gaan. ,,We zijn daarvoor van donaties en sponsors afhankelijk", zegt Schepens. 

Elke keer weer is het een bijzondere, laatste ontmoeting. ,,Maar met één vrouw van mijn leeftijd ben ik twee keer weggeweest. Eerst naar de zee. Toen ik na drie maanden voor mijn werk weer op het hospice moest zijn, zag ik haar naam nog op een deur staan. 'Hé Dion, ik ben er nog hoor', riep ze spontaan. En ze vroeg of ze nog een keer mee mocht. Uiteraard." Schepens heeft een beschermengeltje van haar gekregen. ,,Die moest ik elke rit met de ambulance van haar meenemen. Dat doe ik dan ook trouw." 

Aan het benefietconcert op zaterdag 10 maart doen mee: de Parelmuzikanten, Koor Ratjetoe, Brass Band Rhitmic, het trio Back in Time en Zanger Bartolo. Directeur Ruud van Eeten stelde voor de benefietavond de accommodatie van Tiliander gratis ter beschikking. De entreeprijs bedraagt 12,50 euro. 

In het Brabants Dagblad van zaterdag meer over de Wensambulance Brabant

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.