Volledig scherm
Een impressie van het plan. Op de plaats van de zes grijze huizen rechtsonder staat de Roozendries.

Drie families maken bouwplan centrum Moergestel

MOERGESTEL - Drie grondeigenaren in het centrum van Moergestel willen de mogelijkheid open houden om in de toekomst een bouwplan uit te voeren. Ze zijn daarover met de gemeente in gesprek.

In Moergestel wordt al jaren gesproken over de ontwikkeling van het dorpshart. Een eerste poging om met negentien verschillende grondeigenaren tot overeenstemming te komen mislukte. In de zomer vorig jaar bundelden de families Van Hulten, Ketelaars en Smolders de krachten. Samen bezitten zij een groot deel van het 'binnengebied' van het centrumplan: het grasveld tussen de prinses Margrietstraat en het Torenpad.

Adviseur Frank van Oers trekt de kar. "Eigenlijk waren we het in één bespreking eens." De handtekeningen werden gezet en voor kerst lag het plan bij de gemeente. Dat gaat uit van ongeveer zeventien grondgebonden woningen, waarschijnlijk voor een deel huur. "De exacte invulling kan nog aangepast worden, het is flexibel", zegt Van Oers.

Bij de herschikking van de woningbouwplannen in de gemeente is dit project op de lange termijn geschoven. Begrijpelijk, vindt Van Oers. "Maar niemand kan in de toekomst kijken. Daarom willen wij dat ontsluitinggewaarborgd blijft. Dat is cruciaal voor het slagen van dit plan en kan alleen via de Roozendries." Deze voormalige ouderensoos aan de Prinses Margrietstraat, is eigendom van de gemeente. De gemeente denkt na over de invulling van deze locatie.

Lees in het Brabants Dagblad van zaterdag 30 juni meer over de stand van zaken in beeld en tekst van de woningbouw in Moergestel.

Tilburg e.o.