Drugsmateriaal gevonden tijdens onderzoek naar gewapende overval, vier agenten onwel

UPDATEOISTERWIJK - Tijdens het onderzoek naar de gewapende overval in Oisterwijk, vrijdagochtend, zijn aan het eind van de dag vier agenten onwel geworden. Zij stuitten in de schuur van het huis op jerrycans en hennepgerelateerde goederen. Ook in een kringloopbedrijf in Oisterwijk werd onderzoek gedaan, maar daar is niets verdachts gevonden.

Volledig scherm
Enkele van de jerrycans uit de schuur in Oisterwijk. © Toby de Kort

De onwel geworden agenten zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Van ernstige gezondheidsklachten zou geen sprake zijn. Ze zijn allemaal weer op de been.

Politie en brandweer zijn vrijdagmiddag laat wel een nieuw onderzoek in en rond de woning aan de Zandacker begonnen, maar deze keer met zuurstofmaskers op. Er stonden twintig tot dertig jerrycans in de schuur. Ze bleken leeg. De gevonden drugsmaterialen zijn door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd en worden vernietigd. 

Nog een onderzoek

De politie deed vrijdag avond ook onderzoek in een loods van het kringloopbedrijf aan het Sprendlingenpark, waarvoor de bewoner van de Zandacker werkzaam is geweest. Agenten droegen daarbij kogelwerende vesten. Ook de brandweer en een officier van justitie waren voor deze doorzoeking ingeschakeld. Mogelijk vermoedde de politie hier ook drugsmateriaal te vinden, maar tegen 21.00 uur meldde een woordvoerder dat er niets is aangetroffen. 

Burgemeester Hans Janssen van Oisterwijk nam na 19.30 uur poolshoogte aan het Sprendlingenpark. De woningoverval op zich is al schokkend, zei hij. ,,Maar nog schokkender is de relatie tot de kringloopwinkel. Je hoopt niet dat die betrokken is bij foute business.'' Volgens Janssen werkten er vrijdagavond zo'n twintig agenten aan het onderzoek. 

Volledig scherm
Een ambulance kwam naar het huis in Oisterwijk om de onwel geworden agenten te helpen. © Toby de Kort

Overval

De bewoner van het huis aan de Zandacker informeerde vrijdag om 5.22 uur de buurt via een whatsapp-groep over de gewapende overval door drie mannen. Hij alarmeerde pas om 6.14 uur de politie, die vijf minuten later met loeiende sirene arriveerde. Ook de vriendin van de man wordt gezien als slachtoffer.

Buurtbewoners vertelden vrijdagochtend dat ze vaker politie aan de deur van de huurwoning van woonstichting Leystromen hebben zien staan. Ook op andere adressen in de buurt is in het recente verleden politie-inzet nodig geweest. 

Volledig scherm
Onderzoek in de loods van het kringloopbedrijf in Oisterwijk. © Toby de Kort

Tilburg e.o.