Volledig scherm
Marjo van Gennip, voorzitter van Duurzame Energie Coöperatie Oisterwijk © Tom Tacken

Energiecoöperatie Oisterwijk: 'Sporthal en zwembad met gasketel is niet meer van deze tijd'

OISTERWIJK - Marjo van Gennip, voorzitter van Duurzame Energie Coöperatie Oisterwijk, vermaant de gemeente: ,,Haal die gasketel uit het ontwerp van de nieuwe sportaccommodatie."

De nieuwe sporthal met zwembad voor Oisterwijk is ook wat de Duurzame Energie Coöperatie betreft een plaatje. Zonnepanelen op het dak, goed geïsoleerd, warmtepompen, ligging op het zuiden. ,,Prachtig allemaal", looft Marjo van Gennip, voorzitter van DEC-Oisterwijk. ,,De duurzaamheidscijfers zien er prima uit. Maar die gasketel kan echt niet meer in deze tijd."

Dan mag wethouder Sjef Verhoeven de ketel als een 'onderdeeltje' zien, alleen nodig als het buiten echt heel koud is, voor Van Gennip gaat het om het principe. ,,De gemeente heeft een voorbeeldfunctie. Het is technisch goed mogelijk om met een warmtepomp erbij een accommodatie te krijgen die honderd procent elektrisch is en bovendien energieneutraal. Die ambitie heeft de gemeente ook uitgesproken: gasloos. Het is met de te verwachten stijging van de gasprijzen in de toekomst economisch ook onverstandig. Maar bovenal is het een slecht signaal aan inwoners die op duurzame energie over willen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.