Volledig scherm
EscapeRoom KVL © Peter de Jong

EscapeRoom verlaat KVL en trekt naar Streekpark Klein Oisterwijk

OISTERWIJK - Na de trapkarretjes van Piet Plezier trekt ook Peter de Jong met zijn EscapeRoom naar Streekpark Klein Oisterwijk aan de Oirschotsebaan. De Jong laat weten dat er voor hem in het U-gebouw op het KVL-terrein 'geen ontsnappen aan' was.  

Polimeks, sinds dit jaar eigenaar, wil na gedeeltelijke sloop van het pand  een hotel met restaurant, wellness, ambachtelijke bedrijfjes en appartementen maken. De Jong zei in april nog de Turkse investeerders ervan te willen overtuigen dat een escape room, met KVL als thema, toegevoegde waarde had.

Aan een huurcontract kon hij Polimeks echter niet houden. De Jong beschikte slechts over een gebruikersovereenkomst, net als Mainkunstenaars en designstudio WHY. Onduidelijk is nog of Polimeks met die twee wel verder gaat. De vierde gebruiker, Danserswijk, heeft wel een huurcontract. Polimeks wil de dansschool ook ruimte bieden. Het heeft plannen om ook culturele activiteiten in het gebouw te gaan houden.

Peter de Jong beschikt nog over een escape room in Fort Isabella in Vught.  Op het KVL-terrein ontving hij 3,5 jaar lang gezelschappen.

Tilburg e.o.