Feestje bouwen? In Moergestel rijden ze de kroeg wel even voor

MOERGESTEL - Aan kroegen is in Moergestel nooit een gebrek geweest, maar nu hebben ze er eentje op wielen. 'Pop Up Café' luidt de eigentijdse naam. Aan de Heikant, pittoresk klinkerweggetje in het buitengebied, staat hij klaar om weggereden te worden. De bestelling kan geplaatst worden bij twee twintigers, die denken een gat in de markt van feesten en partijen te hebben gevonden.

Volledig scherm
Gertjan Dhondt (links) en Jan Ketelaars bouwden veertien maanden aan hun Pop Up Café. © Beeld werkt
Volledig scherm
Feest in het Pop Up Café. © D&K Facilities

Het was - kan het mooier? - aan de bar van café 't Draaiboompje dat Jan Ketelaars op het idee kwam: ,,Je hebt wat te vieren en laat een café met alles erop en eraan voorrijden: wel zo makkelijk." Roerend goed idee, vond ook zijn kameraad Gertjan Dhondt.

Volledig scherm
Het interieur van het Pop Up Café © D&K Facilities

Veertien maanden - dat wil zeggen: de avonden en de weekenden - kostte het om hun mobiel café op te tuigen. Drie maanden nu trekt het Pop Up Café de wijde wereld in. Dit weekend diende hij in Hooge Mierde voor het feestje van een mevrouw die Sara heeft gezien. Top 100 Live in Alphen gebruikte hem als backstage voor de artiesten. En in het eigen Moergestel liet ruitersportvereniging Fevior voor een concours het Pop Up Café naast de paardenbak opstellen.

In uitgeklapte staat heeft het Pop Up Café een oppervlakte van 100 vierkante meter. Zo'n 200 mensen kunnen erin. Tot de inventaris behoren een roestvrijstalen bar met dubbele tapinstallatie, koelingen, bartafels en barkrukken, verlichting, stroomvoorziening en een professionele muziekinstallatie (vier boxen plus subwoofer). Aan boord zijn ook twee vrouwentoiletten plus twee urinoirs en één toilet voor de mannen. Een stalen trap biedt toegang tot het Pop Up Café, waaraan desgewenst ook een rookruimte of garderobe vastgebouwd kan worden. De daghuur van het Pop Up Café bedraagt 1500 euro.

Meer over het Pop Up Café dinsdag in de Tilburgse editie van het Brabants Dagblad 

Volledig scherm
Het Pop Up Café © D&K Facilities
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.