Volledig scherm
PREMIUM
De leden van de drie Oisterwijkse clubs die opgaan in Trinitas Oisterwijk kunnen uit twee clubtenues met bijpassend logo kiezen. © Foto Vlaminckx

Fusieclub gaat Trinitas Oisterwijk heten

OISTERWIJK - Trinitas Oisterwijk: dat wordt de voetbalnaam van de fusieclub die voortkomt uit RKSV Oisterwijk, RKSV Taxandria en SV Nevelo. In hun eigen kantines kregen de leden van de drie clubs de naam gisteravond te horen. Twee tenues met bijpassend logo werd ze bovendien voorgeschoteld. Komende maand mogen de leden een keus uit beide gaan maken.

,,Waar halen ze dát nou vandaan?” Zo luidt de eerste reactie van Ad Ruskus op ‘Trinitas Oisterwijk’ als naam voor de nieuwe voetbalclub van Oisterwijk. ,,Zit meer Taxandria in dan Nevelo of Oisterwijk”, peinst hij een tel later. Ruskus is een echte RKSV Oisterwijk-man. Trok jarenlang de lijnen, bouwde mee aan het clubhuis. De fusieclub kan ook op zijn steun rekenen, maar de naam moet even indalen. ,,Is het Latijn? Betekent het drie-eenheid? Nou ja, dat vind ik dan wel mooi. We moeten met z’n drieën één zien te worden.”

Tilburg e.o.