Volledig scherm
Sportcentrum De Leye gaat aan de Baerdijk in Oisterwijk tegen de grond. Een nieuw zwembad met sporthal verrijst aan de Sportboulevard. © Google Streetview

Gas komt er in nieuw Oisterwijks zwembad met sporthal niet aan te pas

OISTERWIJK - Vier ton vraagt het Oisterwijks college aan de raad voor een sportaccommodatie die geen energie kost.

Wethouder Sjef Verhoeven spreekt van een 'forse ambitie': Oisterwijks nieuwe zwembad met sporthal mag geen energie gaan kosten. Gas wordt er ook niet verstookt om de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden.

Er hangt wel een prijskaartje aan het label 'energieneutraal & all electric'. Verhoeven vraagt de gemeenteraad om een krediet van 4 ton. Anderhalve ton ligt echter al op de plank. Dat bedrag bestaat uit de duurzaamheidsbijdrage die RWE aan Oisterwijk toezegde toen de energiereus vier windturbines langs de A58 mocht bouwen. 

De primeur van een energieneutrale sportaccommodatie heeft Oisterwijk niet. Collega-wethouder Jan van de Wiel eiste die vorig jaar november in buurgemeente Hilvarenbeek al op. Met een energiepositieve variant daaroverheen gaan zat er niet in. De Oisterwijkse accommodatie heeft namelijk niet genoeg dakoppervlak voor zoveel zonnepanelen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.