Volledig scherm
© DG

Gemeente Oisterwijk weer bij Raad van State om asbestbrokken 'crystal meth-brandje'

DEN HAAG/MOERGESTEL – De Gestelse akkerbouwer Jan van Dijck heeft het helemaal gehad met de gemeente Oisterwijk, bleek donderdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State in Den Haag.

De gemeente geeft de eigenaar van een in 2013 afgebrande schuur aan de Heuvelstraat nog eens ruim een half jaar de tijd om een groot aantal asbestbrokken van zijn akker weg te laten halen.

Dertig weken
Afgelopen februari tikte de Raad van State de gemeente Oisterwijk nog hard op de vingers. De gemeente vond dat Van Dijck zelf maar de asbestrommel op zijn akker moest opruimen. De Raad droeg de gemeente evenwel op of zelf de rommel op te ruimen, of de eigenaar van het terrein waar de afgebrande schuur stond te dwingen de rommel op te ruimen. Oisterwijk nam daarop een handhavingsbesluit en gaf eigenaar M. de Croon maar liefst 30 weken de tijd om de rommel op Van Dijcks akker op te ruimen. “Dertig weken, is dat niet een beetje erg lang,” vroeg rechter en staatsraad H. Troostwijk aan de gemeentewoordvoerster. Die vond het wel redelijk.

Volgens De Croon heeft hij die tijd echter nodig voor onder meer een inventarisatieonderzoek. Als hij het asbest laat liggen, gaat de gemeente na 4 weken de boel opruimen, zo liet een woordvoerster weten. De Raad van State doet binnen 2 weken uitspraak.

Tilburg e.o.