Volledig scherm
Vanaf de Dorpsstraat gezien, is de Kerkstraat opener geworden omdat er enkele bomen zijn weggehaald. © Piet Jacobs

Gerenoveerde Oisterwijkse Kerkstraat bevalt goed

OISTERWIJK - Winkeliers en bewoners van de Oisterwijkse Kerkstraat zijn in hun nopjes met hun opnieuw ingerichte straat. Dat blijkt tijdens de feestelijke heropening op zaterdag.

Bewoner Tijs van den Bergh (27): ,,Het heeft lang geduurd, maar het ziet er nu leuk uit. En mijn vriendin is er helemaal gelukkig mee. Zij is weg van die nostalgische lantaarns.”

Afwatering
Ook Saskia Zandkuijl (49) van ‘Zorgatelier Walap’ vindt het ‘hartstikke mooi geworden’. ,,Vanuit de Dorpsstraat kun je nu de Kerkstraat inkijken en dat is een goede ontwikkeling. Met die goot in het midden van de straat is de afwatering nu ook beter.”

Opticien Ron Zwart (57), lid van de klankbordgroep die meedacht over de renovatie, prijst het eindresultaat. ,,Het straatbeeld is veel opener en de begaanbaarheid is verbeterd. Er wordt al veel meer gewandeld.”

Fietsen
Nieuw is dat het gerenoveerde deel van de Kerkstraat – tussen Dorpsstraat en Poststeeg – vanaf nu door fietsers in beide richtingen gebruikt mag worden. Voorlopig als proef voor één jaar. Die nieuwe maatregel roept verschillende reacties op. Veel fietsers, die toch al de gewoonte hadden om het eenrichtingsverkeer voor fietsers aan hun laars te lappen, zullen er blij mee zijn.

Maar er zijn ook kritische geluiden. Linda de Laat (44) van kinderkledingzaak ‘Linda Loe’: ,,Ik weet niet of het goed is, fietsers in twee richtingen. Dat zal de toekomst moeten aantonen”.

Tilburg e.o.