Volledig scherm
Waarschuwingsbord is met snoep terugbezorgd bij Brownies & Downies in Oisterwijk © Ramona van Beek

Gestolen bord terug bij Brownies & Downies in Oisterwijk: ‘Sorry, wij zijn geen schorriemorrie’

OISTERWIJK - ‘Wij hebben een stommiteit begaan, door er met andermans verkeersbord vandoor te gaan.’ Die spijtbetuiging op rijm is gisteravond bij Brownies & Downies in Oisterwijk in ontvangst genomen.

,,Twee dames zijn ons bord terug komen brengen met een pot snoep erbij en een kaart waarop een mooi gedichtje staat", vertelt Ramona van Beek, eigenares van de horecazaak aan het Lindeplein waar mensen met het Down-syndroom serveren.

Van Beek gaat ervan uit dat de dames niet de daders zijn. ,,Maar ik hoef niet te weten wie de heren zijn. Ze hebben er in elk geval hun best op gedaan. Zand erover, wat mij betreft.”

Uit het gedichtje blijkt dat de dieven onder invloed van wijn er met het bord vandoor zijn gegaan. Op dat bord staat een lopend poppetje met een dienblad. Het moet fietsers, die overigens op het Lindeplein niet mogen fietsen, waarschuwen voor het overstekende personeel van Brownies & Downies.

Quote

‘Het was de wijn’ is natuurlijk geen excuus - alle ophef maakte ons confuus

Anoniem

Niels Janse, eigenaar van restaurant SEC aan de overkant, had de diefstal in de nacht van het Filmplein op camera. Hij dreigde de beelden openbaar te maken, als het bord niet teruggebracht werd.

Laatste zin van het boetegedicht: ‘Geloof ons, we zijn echt geen schorriemorrie. Hierbij onze welgemeende excuses, SORRY!!’

Volledig scherm
Excuusbrief van de dieven van het waarschuwingsbord van Brownies & Downies in Oisterwijk. © Ramona van Beek

Tilburg e.o.