Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Groninger (47) voor rechter na ontvoering ex-vrouw uit Moergestel

MOERGESTEL/BREDA - De rechtbank in Breda heeft donderdagmiddag de ontvoering van een 54-jarige vrouw uit Moergestel behandeld. De verdachte, de 47-jarige Groningse ex-man van de vrouw, was zelf niet in de rechtszaal aanwezig. Verslaggever Erik van Hest woonde de zitting bij en twitterde live mee.

De Moergestelse werd in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart door haar ex-man ontvoerd. De Groninger zou de vrouw en een andere man die bij haar in huis verbleef hebben mishandeld en haar daarna in de auto hebben meegenomen. De man werd in Duitsland op de snelweg aangehouden, nadat de politie rond 01.30 uur een melding over de ontvoering had ontvangen en een onderzoek startte. Na de aanhouding door de Duitse politie is de man overgedragen aan de Nederlandse politie. De vrouw werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Verkrachting
De Groninger wordt niet alleen verdacht van ontvoering, maar ook van mishandeling en verkrachting. De onderzoeken zijn nog niet afgerond, waardoor er in het dossier van de zaak bijvoorbeeld nog foto's en informatie over het letsel van de vrouw ontbreken. Die informatie moet nog van de Duitse politie komen. De advocaat van de man pleitte tijdens de zitting dat er volgens het onderzoek geen sprake was van seksuele penetratie. Desondanks blijft het Openbaar Ministerie vasthouden aan verdenking van een zedenmisdrijf. De verdachte zit inmiddels al zes maanden vast.

Tweets over @@FROM:@erikvhest AND #ontvoering AND #BD"

Tilburg e.o.