Volledig scherm
Hans de Brouwer (78) en zijn vrouw Ricky (71) vieren hun gouden bruiloft in Moergestel. © Familie de Brouwer

Hans en Ricky de Brouwer zijn ‘dubbel goud’ in Moergestel

MOERGESTEL - ,,We zijn al honderd jaar bij elkaar", zegt Ricky de Brouwer over haar Hans. Daarmee wil ze zeggen dat een kasteleinspaar elkaar de hele dag ziet en de jaren samen dus dubbel mag tellen. Maandag vieren Hans en Ricky de Brouwer toch hun gouden bruiloft in het eigen café De Brouwer, waar zoon Jan-Hein samen met zijn vrouw Monique alweer jaren de schuimspaan zwaait.

Het gouden paar, opa en oma ook van Manon en Thijn, is in de horeca geboren. Ricky was dochter van Noud van den Abbeelen, uitbater van de befaamde Bristol Bar aan de Gemullehoekenweg in Oisterwijk. Café de Brouwer werd aan het Rootven in Moergestel al uitgebaat door de vader van Hans.

In 2006 werd Hans de Brouwer, verzamelaar van pispotten, bij een eenmalige verkiezing uitgeroepen tot ‘Bekendste Dorpsgenoot’. Hij eindigde nog voor oud-wethouder Noud Smits en Leen van Herck, die zich jarenlang inzette voor minderbedeelden.

Volledig scherm
Moergestelnaar Hans de Brouwer staat ook bekend als verzamelaar van pispotten. © Jan van Eijndhoven/PVE
Volledig scherm
In 2002 verhuisden Hans en Ricky de Brouwer volgens de traditie van de boerenovertrek van het Rootven naar de Schoolstraat. © Ralph van de Lisdonk/PVE

Tilburg e.o.