Volledig scherm
Harry Dumoulin. © Bert van der Linden

Harry Dumoulin (94), van de Pastoor Dumoulinbrug in Oisterwijk, overleden

OISTERWIJK - Op 94-jarige leeftijd is dinsdag pastoor Dumoulin overleden. Hij trok in 1990 naar Herpen, maar was daarvoor actief in de inmiddels gesloten Marcuskerk van de Oisterwijkse wijk Westend. 

In juli kwam hij nog in het nieuws toen hij zich schaarde achter de protesten tegen stankoverlast van de varkenshouderij aan de Oisterwijksebaan. Dat hij in het Westend geliefd was, blijkt wel uit het feit dat de pastor nog vaak gevraagd werd voor doop- en trouwdiensten. In 2014 mocht hij in zijn voormalige parochie nog een brug openen die naar de trouwe pastoor was vernoemd: de Pastoor Dumoulinbrug.

Ook in Herpen was hij zeer gezien. Hij schonk het dorp onder meer de Italiaanse Beeldengroep voor de openbare kerststal in de kiosk. Hij was ook beschermheer van muziekvereniging St. Hubertus. In zorgcentrum Maasland was hij niet enkel pastoraal actief. Als een ware entertainer speelde hij rollen in het ouderentoneel en maakte voor elk jubileum of andere festiviteit een gedicht dat hij zelf voordroeg.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.