Volledig scherm
Harry Opheij (1929-2018) © Johan van Gurp

Harry Opheij, oud-burgemeester van Oisterwijk, op 88-jarige leeftijd overleden

UPDATEOISTERWIJK - Harry Opheij, burgemeester in Oisterwijk van 1982 tot 1990, is op 88-jarige leeftijd overleden. 

Opheij werd geboren in het Limburgse Tegelen. Zijn ambtelijke loopbaan bracht hem naar Amstelveen, waar hij directeur van de gemeentelijke dienst voor sport, jeugd en recreatiezaken werd. 

In 1970 werd hij benoemd tot burgemeester van Bakel en Milheeze. Zes jaar later vertrok hij naar Made en Drimmelen en weer acht jaar later werd hij in Oisterwijk als burgemeester geïnstalleerd. Het belangrijkste dossier dat daar op hem wachtte, was de nieuwbouw van een gemeentekantoor. Villa de Huifkar moest daarvoor wijken, onder protest van een groot aantal Oisterwijkers.

De KVP'er en CDA'er was Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Harry Opheij overleed afgelopen maandag na een, volgens de overlijdensadvertentie van zijn vrouw en kinderen, 'moeilijke periode van afnemende gezondheid'. 

Harrie Opheij wordt vrijdag in Veldhoven gecremeerd. Yvo Kortmann, zijn opvolger, en de huidige burgemeester Hans Janssen gaan er gezamenlijk naartoe. Kortmann herinnert zich Opheij als een 'beroepsbestuurder met een ambtelijke en vriendelijke inslag'.

Volledig scherm
Interview met Harry Opheij in het Nieuwsblad van het Zuiden (1987) © Archief Ad van den Oord
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.