Volledig scherm
Met het traditionele vuurwerk werd het volksfeest in 2018 aan het eind van de middag losgeschoten en daarna openden de kassa’s van de attracties, gokkramen en eettenten. © Jeroen van Eijndhoven / PVE

‘Helaas’ geen vuurwerkshow op Oisterwijkse kermis door aanhoudende droogte in Brabant

OISTERWIJK - De vuurwerkshow op de kermis in Oisterwijk mag woensdagavond niet doorgaan. Omdat er in de provincie Noord-Brabant een natuurbrandrisico geldt vanwege de droogte, laat de gemeente Oisterwijk op Twitter weten dat er ‘helaas geen vuurwerk is vanavond’.

De aanhoudende droogte leidt er toe dat voor de hele provincie een zogeheten Fase 2 is afgekondigd, waarbij de kans op een natuurbrand groot is. Datzelfde hoge brandgevaar geldt voor de provincie Zeeland, voor Zuid-Limburg en het Noordoosten van het land. Vuurwerkbedrijven in deze regio’s, die een vergunning hebben gekregen voor kermis of evenement, krijgen te horen dat de show niet doorgaat.

Ook ging om die reden de vuurwerkshow van de Dongense kermis dinsdag al niet doorgaan. Ook voor andere evenementen dreigde een verbod. Jacky Leander van de stichting Beheer en Behoud Kermissen is teleurgesteld. ,,We regelen het altijd goed met de brandweer.” 

Tilburg e.o.