Volledig scherm
De Oisterwijkse Franca Müller Jabusch (1952-2011).

Herdenkingsexpositie voor Oisterwijkse kunstenares Franca Müller-Jabusch

OISTERWIJK – Met een tentoonstelling van haar werk, staan de broers van de beeldend kunstenaar Franca Müller-Jabusch op 12 en 13 november stil bij haar overlijden. De Oisterwijkse overleed vijf jaar geleden op 59-jarige leeftijd.

Op 20 oktober was het vijf jaar geleden dat de Oisterwijkse kunstenaar overleed. Broers Nico, Wilbert en Andreas staan graag stil bij haar overlijden. Dat doen zij komend weekeinde, 12 en 13 november, in de vorm van een tentoonstelling met werk uit haar nalatenschap.

Volgens Henk van Heesewijk, executeur-testamentair, is het de wens van Franca’s broers om het publiek nog een laatste keer de gelegenheid te bieden werk van hun zus te bezichtigen. Het gaat om tweehonderd kunstwerken, waaronder tekeningen, olieverfschilderijen en gouaches. Er is ook werk te koop. Van Heesewijk: ,,De prijzen variëren tussen 100 en 600 euro. Het betreft alleen tweedimensionaal werk. Sculpturen en glaswerk ontbreken.”

De tentoonstelling is te zien in ‘De Huurhal’, Luxemburgstraat 3-A, Oisterwijk en is beide dagen van 12.00 tot 16.00 uur geopend.

Tilburg e.o.