Volledig scherm
Oisterwijk beleeft deze winter weer een Santa Run © Santa Run Oisterwijk

Ho ho ho, roepen de rennende kerstmannen van Oisterwijk tegen kanker

OISTERWIJK - Terug in de feeërieke kom van winters Oisterwijk: rennende kerstmannen. De Santa Run ontrolt zich op zaterdag 16 december.

Volledig scherm
Het Moonlightshoppen is al jaren een traditie in Oisterwijk © WinterglO'w

'Ho ho ho', roepen de kerstmannen - al dan niet buiten adem - tegen kanker. KIKA en Bart tegen Kanker, het initiatief van Oisterwijker Bart Merkelbach, zijn als goed doel aan de Santa Run verbonden. Rotary Club Oisterwijk organiseerde van 2011 tot en met 2014 een kerstmannenloop. De traditie wordt nu weer opgepakt onder de noemer van WinterglO'w. Dat tweedaags winterevenement begint op vrijdag 15 december. Het centrummanagement en het buitengebiedmanagement steken achter de organisatie.

Op beide dagen is het moonlightshoppen geblazen, in winkels en langs kraampjes. Foodtrucks, straattheater, muziek, kerstverhalen en ijssculpturen vullen het programma. In Winter Village, op de kop van De Lind, ligt een ijsbaan. Op zaterdag is ook in het Oisterwijkse buitengebied van alles te doen: een schemertocht langs de Oisterwijkse vennen, verhalen van de boswachter rond het kampvuur of een schapendrijfdemonstratie.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.