Volledig scherm
Voor dé Koningsdagklassieker, de versierde fietsentocht, zoekt de horeca in Moergestel nog vrijwilligers. © John Schouten/Beeld Werkt

Horeca Moergestel trekt Koningsdag vlot

MOERGESTEL - Voor het tweede jaar op rij dreigde Moergestel op Koningsdag een verlaten indruk te maken. Maar de horeca springt nu in het gat dat het Oranje Comité door gebrek aan vrijwilligers heeft laten vallen. Het is wel haastwerk: de vergunning is nog niet binnen. ,,Maar ik ga ervan uit dat ook de gemeente zo’n kinderfeest voor Moergestel niet verloren wil laten gaan”, zegt Wout Huijben.

Daags voor Koningsdag gaat Moergestel zijn ‘grootste vrijdagmiddagborrel’ beleven. ‘s Avonds treden in de tent op het Sint Jansplein Nederlandstalige artiesten op, met feestzanger Chiem uit Oisterwijk als klapper. Op Koningsdag zelf wordt een spelletjescircuit met springkussens uitgezet. Vanaf 7 uur zingt Henri Huijsmans in de tent, met disco erna. ,,We kunnen nog vrijwilligers gebruiken”, laat Huijben weten. ,,Zo hopen we ook nog de traditionele tocht met versierde fietsjes door het dorp te kunnen houden.”

Tilburg e.o.