Volledig scherm
Het pand waar restaurantketen Bregje in opent. © Piet Jacobs

Horecanieuws: Restaurantketen Bregje strijkt neer in Oisterwijk

OISTERWIJK - Proeflokaal Bregje opent komende herfst een vestiging aan de Moergestelseweg 123 in Oisterwijk. Tot 1 maart zat op dat adres Japans wokrestaurant Keyzer Palace.

Voordat Bregje Oisterwijk lunch- en dinergasten kan ontvangen, moet in het pand nog het nodige gebeuren. Zo wordt de oude keuken gesloopt en vervangen door een nieuwe.

Snelle opmars
De jonge keten Proeflokaal Bregje is bezig aan een snelle opmars in Nederland. Twee jaar geleden begonnen in Den Haag, zijn er nu al 10 vestigingen, voornamelijk in de Randstad. Een jaar geleden had Breda de Brabantse primeur. Oisterwijk wordt de tweede vestiging in Noord-Brabant.

Volgens Arnout Noppen, een van de toekomstige managers in Oisterwijk, is het succes van de formule onder meer te danken aan de lage prijzen. ,,Van maandag tot en met woensdag kosten driegangendiners 12,50 euro en de overige dagen 2 euro meer. We gaan alle dagen van de week open.”

Het pand aan de Moergestelseweg is een van de oudste horecalocaties in Oisterwijk. Het dateert van 1905. Vele jaren bood het onderdak aan De Jonge Hertog. In de jaren 50 van de vorige eeuw kreeg dat restaurant landelijke bekendheid omdat je er voor een lage prijs onbeperkt haantjes kon eten.

Tilburg e.o.