Hotel De Swaen in vroeger dagen.
Volledig scherm
Hotel De Swaen in vroeger dagen. © Govert Coebergh

In het pand van De Swaen trekt een nieuwe sterkok: Wouter van Laarhoven naar Oisterwijk

OISTERWIJK - De naam van Cas Spijkers zal voor altijd aan De Swaen verbonden blijven, maar nu komt een nieuwe sterkok naar het roemruchte horecapand aan De Lind. 

De uit Tilburg afkomstige, maar in Oisterwijk woonachtige Wouter van Laarhoven werkte voorheen bij De Molen in Kaatsheuvel en tot vorig jaar bij Wynwood in Eindhoven. Hij begint nu samen met zijn partner Malou Hagenaars in Oisterwijk zijn eigen restaurant. ‘Fine dining’, 6- en 7-gangenmenu's voor selecte gezelschappen, wordt vanaf oktober de formule.

 ‘Waar onze bodega beneden komt, was de lounge van Cas Spijkers. Boven gaan wij fine dining doen, dit wordt ongeveer 220 vierkante meter', zegt Van Laarhoven tegen Misset Horeca. De naam van zijn nieuwe restaurant onthult hij nog niet. Beneden zet Frans Knaapen zijn Restaurant De Swaen gewoon voort, met zijn zoon Jeroen Knaapen als chef-kok. Ernaast zit in het pand van De Swaen ook nog mooR Wining & Dining.

Klik hier voor de BD-kaart van de horeca en middenstand in Oisterwijk

Van Laarhoven had ook zijn zinnen op de Spoorzone in Tilburg gezet, maar dat bleek geen haalbare kaart. Als chef van De Molen wist hij een Michelin-ster te halen.

Chefkok Wouter van Laarhoven van Wynwood bekijkt in 2017 de verrichtingen van barman Sergio Hernandez.
Volledig scherm
Chefkok Wouter van Laarhoven van Wynwood bekijkt in 2017 de verrichtingen van barman Sergio Hernandez. © Marie-Thérèse Kierkels/BeeldWerkt

Tilburg e.o.