Inbraak kledingzaak Roomer in Oisterwijk, politie ramt auto inbrekers en schiet op ze

UPDATEOISTERWIJK - Brutale inbrekers hebben geprobeerd de ramen kapot te slaan van kledingzaak Roomer zondagochtend rond 4.30 uur aan de Lind in het centrum van Oisterwijk. Getuigen van de inbraak belden de politie die zo snel kwam, dat bij aankomst de inbrekers nog bezig waren met proberen binnen te komen.

Eigenaar van de kledingzaak, Marcel Schalke, zegt dat hij 'erg ontdaan' is. Hij wil er verder niks over zeggen, maar meldt wel dat er al zes of acht keer is ingebroken bij hem. Het precieze aantal inbraken weet hij niet, doordat het er zoveel zijn geweest.

De politie meldt dat er verschillende 'paniekmeldingen' binnenkwamen vanaf de Lind. Enkele mannen met bivakmutsen op probeerden met grote hamers de ramen in te slaan van een kleding winkel. Er stond volgens de politie een 'snelle Audi' klaar met draaiende motor om te kunnen vluchten.

Volledig scherm
Het kapot geslagen raam van kledingzaak Roomer © Toby de Kort

Heterdaad

In de buurt reed op dat moment een politiewagen. Op het moment dat de melding werd uitgegeven was hij snel op de Lind. Op dat moment kwam de auto met hoge snelheid aanrijden. Toen de bestuurder de politieauto zag, remde hij en reed hij snel achteruit. Op het moment dat de bestuurder de auto wilde keren ramde de politieagent met zijn auto de verdachte auto. De agent stapte uit met getrokken wapen om de inzittenden aan te houden. Ondanks de schade lukte het de verdachte om weg te rijden. De agent schoot verschillende malen op de vluchtende auto om deze te doen stoppen. De auto reed met hoge snelheid weg.

Vluchtauto

Diverse politiewagens zetten de achtervolging in, maar raakten de vluchtende Audi toch kwijt. Een politiehelikopter heeft in de omgeving gezocht naar de daders maar kon ze niet meer vinden. Om 8.50 uur werd wel de vluchtauto gevonden in het buitengebied van Berkel-Enschot aan de Baksevenweg. Op de auto zaten gestolen kentekenplaten en in de auto zaten kogelinslagen. Er is daar een uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De auto is in beslag genomen en zal op sporen onderzocht worden. Er zijn geen aanwijzingen dat er iemand gewond is geraakt in de auto.

De schade aan het winkelpand is groot. Het had niet veel langer moeten duren of de dieven waren binnen geweest om hun slag te slaan. Kledingwinkel Roomer verkoopt dure merkkleding en is al diverse keren doelwit geweest van inbrekers en ramkrakers.

Volledig scherm
Kogelgaten zijn te zien in de vluchtauto die gevonden is. De politie onderzoekt vanaf deze plek met een speurhond de sporen van de verdachte(n). © Jack Brekelmans
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.