Volledig scherm
Frans van den Oetelaar, een van de initiatiefnemers, poseert bij de pomp die nu nog (even) aan het Lindeind staat. © Piet Jacobs

Initiatiefgroep bepleit verhuizing dorpspomp naar Burgemeester Verwielstraat Oisterwijk

OISTERWIJK - Een groep bewoners van de Oisterwijkse Burgemeester Verwielstraat heeft het college van burgemeester en wethouders via een verzoekschrift gevraagd de dorpspomp aan De Lind te verhuizen naar het ‘sierpleintje’ in hun straat.

Dat de pomp na 35 jaar moet verkassen, staat vast. De gemeenteraad heeft namelijk in de jongste vergadering het herinrichtingsplan voor de Kop van De Lind (Lindeind) vastgesteld. In dat plan is geen plaats meer voor de pomp uit 1981.

Dorpsgezicht
Een besluit over de plaats waar de pomp naar toe moet, is er nog niet. Volgens de indieners van het verzoekschrift zou het driehoekige pleintje langs de ventweg zeer geschikt zijn als nieuwe locatie voor de pomp: het is in het centrum en in een monumentale omgeving. De huizenrij 25 tot en met 51 heeft namelijk de status van beschermd dorpsgezicht. Alle bewoners van deze huizen hebben het verzoekschrift ondertekend.

De verantwoordelijke gemeentelijke beleidsmedewerker, Jeanette Haverkort, heeft positief op het verzoek gereageerd: ,,Een enthousiaste en gedragen suggestie die we zeker zullen meenemen.”

De gemeente is van plan nog dit najaar de herinrichting van de Kop van De Lind uit te voeren.

Tilburg e.o.