Volledig scherm
Blokker steekt de Dorpsstraat in Oisterwijk over en trekt in het pand van Intertoys © Google Streetview

Intertoys weg uit Oisterwijk, Blokker trekt in het pand aan de Dorpsstraat

OISTERWIJK - Het echtpaar Pieter en Noortje Klabbers, dat nu in Oisterwijk nog zowel een winkel van Blokker als Intertoys voert, gaat het over een andere boeg gooien.

Blokker steekt binnenkort de Dorpsstraat over om, voorzien van een uitgebreide speelgoedafdeling, in het pand van Intertoys te trekken. Daarmee verdwijnt die speelgoedketen uit het straatbeeld van Oisterwijk. Noortje Klabbers, die sinds zes jaar Intertoys runde, gaat zich over de bedrijfsvoering van de nieuwe Blokker-winkel ontfermen. Haar man, nu nog de bedrijfsleider van Blokker, zegt zich nog op nieuwe activiteiten te beraden.   

Speelgoedketen Intertoys werd in februari failliet verklaard. Het Portugese Green Swan, eigenaar al van Maxi Toys en het Belgische Bart Smit, nam daarna de formule over. Verschillende franchisers van Intertoys zijn echter ontevreden over de nieuwe voorwaarden. Verschillende rechtszaken worden daar momenteel over gevoerd.

Klik hier voor de BD-kaart van de horeca en middenstand in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom

Pieter Klabbers wil niet uitweiden over de relatie die zij als franchisenemers met de nieuwe eigenaar van Intertoys hebben. ,,We zien het liever positief. We nemen naar de nieuwe Blokker onze kennis van speelgoed mee.” 

Volledig scherm
Blokker trekt aan de Dorpsstraat van Oisterwijk in het pand van Intertoys © Google Streetview

Tilburg e.o.