Jasper Toemen wil in het Insaidpand het modelsportpaleis van Oisterwijk onderbrengen.
Volledig scherm
Jasper Toemen wil in het Insaidpand het modelsportpaleis van Oisterwijk onderbrengen. © Nelke Tschur

Jasper Toemen wil van Insaid het 'modelsportpaleis' van Oisterwijk maken na vertrek uit Den Bosch

UPDATEOISTERWIJK - Een 'modelsportpaleis' moet het worden. En 1 januari wil hij al open zijn. Jasper Toemen gaat er in zijn woonplaats Oisterwijk voor, maar de locatie van zijn droom is een gevoelige: het Insaidpand aan de Heusdensebaan.

Drones, tanks, monstertrucks, zweefvliegtuigen: dat alles in miniformaat herbergt het assortiment van Toemen Modelsport. De winkel staat in Den Bosch, maar het magazijn werd drie jaar geleden al op bedrijventerrein Kerkhoven in Oisterwijk ondergebracht.

Jasper Toemen wil op één plek de zaak van zijn vader Peter overnemen. De nieuwe naam en formule houdt hij nog voor zich. Recent kwam de webshop negatief in het nieuws door lange levertijden en slechte service.

Een 'frisse start' wil de 30-jarige zoon nu maken in het Insaidpand. Over de huur van 600 vierkante meter is hij rond met pandeigenaar Bart van Eijndhoven. Diens Basiq Pets, voor dierbenodigdheden, zit al in Insaid. Borek, parasols en tuinmeubilair, heeft er tijdelijk ook een outlet.

Maar het is The Inside dat als huurder de gemoederen bezighoudt. Omwonenden zien het als een disco die niet in de directe nabijheid van woningen hoort. Toemen is zich van alle gevoeligheid bewust: ,,Bij de gemeente ligt nog mijn principeverzoek. Ik hoop dat het goed komt."

Peter Robben

De vorige eigenaar, Peter Robben, lukte het niet om detailhandel in het Insaidpand te krijgen. Tegenover een journalist van Follow The Money klaagde Robben vorige maand nog dat Van Eijndhoven bij Oisterwijk veel meer gedaan krijgt.

De vraag is nu echter of Oisterwijk ook een winkel toe zal staan. 'Perifere detailhandel' kan in het gebied wel. Het gaat dan om winkels die niet in een centrum thuishoren, maar wel aan de randen ervan.

,,Het college vindt tegenwoordig alles goed in het Insaidgebouw, maar er zijn natuurlijk wel regels waar iedereen zich aan heeft te houden", zegt Han Koopmans, die als omwonende tot aan de Raad van State tegen de omgevingsvergunning voor The Inside procedeert. ,,Ik ben benieuwd hoe de gemeente gaat reageren op het principeverzoek van Toemen."

Zie hier het BD-dossier over Insaid en The Inside.

Het Insaidpand aan de Heusdensebaan.
Volledig scherm
Het Insaidpand aan de Heusdensebaan. © Google Streetview

Tilburg e.o.