Volledig scherm
Verkeersbord van Brownies & Downies © Facebook Niels Janse

‘Jolige dieven’ tonen berouw in Oisterwijk: Brownies & Downies krijgt verkeersbord terug

UPDATEOISTERWIJK - De dieven van het verkeersbord van Brownies & Downies in Oisterwijk brengen dat vandaag al terug naar de horecazaak waar mensen met het Down-syndroom werken.

,,Om acht uur vanmorgen kreeg ik al een telefoontje van iemand, die zei er vannacht bij te zijn geweest", vertelt eigenaresse Ramona van Beek. ,,Ze hadden een biertje op en waren in een jolige bui. De beller heeft beloofd dat ze het terug komen brengen. Dat vind ik dan wel weer stoer. Kan ik meteen het gezicht erbij zien.” 

Het berouw volgde op een vannacht geplaatst Facebook-bericht van Niels Janse, eigenaar van restaurant SEC aan de overkant van het Lindeplein. Janse plaatste een schimmig beeld van de diefstal op zijn pagina. ‘We hebben ook mooie uitgelichte camerabeelden', liet hij erbij weten. ‘Ik doe niet aan privacy wetgevingen als mensen niet van andermans spullen af kunnen blijven. De beelden in het licht volgen wanneer dit bord niet terugkomt.’

Botsingen met fietsers

Bij Brownies & Downies bestaat het personeel uit mensen met het Down-syndroom. Ze serveren ook op het terras buiten. ,,Er mag op het Lindeplein niet gefietst worden, maar daar trekken veel mensen zich niks van aan”, weet Van Beek. Om botsingen te voorkomen kreeg ze vorig jaar van wethouder Dion Dankers een speciaal waarschuwingsbord  van een overstekend poppetje met een dienblad in de hand. 

Quote

Ze zijn dus echt onze zaak binnengeko­men. Best wel brutaal eigenlijk

Ramona van Beek

Van Beek zet na het sluiten van Brownies & Downies het bord elke dag veilig binnen. Gisteren was de zaak echter rond middernacht nog open, omdat Janse van de bar binnen gebruik had mogen maken. Op het Lindeplein werd gisteravond namelijk een film in de open lucht vertoond. Het verkeersbord stond volgens Van Beek op het moment van de diefstal binnen. ,,Ze zijn dus echt onze zaak binnengekomen. Best wel brutaal eigenlijk.”

Lekker druk gehad

Van Beek kijkt op een prima zomer op het Lindeplein terug: ,,We hebben het lekker druk gehad.” Brownies & Downies is een keten met hoofdkantoor in Veghel. Oisterwijk was de tiende zaak die open ging. Inmiddels zijn er 54 Brownies & Downies-zaken in het land. 

Volledig scherm
Schimmig beeld van dieven van verkeersbord Brownies & Downies in Oisterwijk © Facebook Niels Janse

Tilburg e.o.