Volledig scherm
Tussen de drie Jumbo-filialen van Geert Denissen bestaan prijsverschillen © Facebook Jumbo Denissen Moergestel

Jumbo in Moergestel is duurder dan in Oisterwijk maar daar kan Geert Denissen niks aan doen

MOERGESTEL - Ja, beaamt supermarktondernemer Geert Denissen. In zijn Jumbo-vestigingen te Moergestel en Berkel-Enschot ben je duurder uit dan in zijn Oisterwijkse filiaal. ,,Maar daar kan ik niks aan doen. Dat is het beleid van Jumbo.”

Op de Facebook-pagina van Jumbo Denissen Moergestel klaagden klanten dit weekend steen en been. 'Heb het gevoel dat wij ‘t prijsverschil in Oisterwijk betalen', luidde een van de reacties op een actie van de Moergestelse Jumbo.

Veghel bepaalt

Denissen laat als franchisenemer weten dat de prijzen op het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel worden bepaald: ,,Jumbo kent een laagsteprijsgarantie, maar dan wel binnen een afgebakend gebied. In Oisterwijk hebben we concurrentie van de scherpe prijzen van Nettorama, dus hanteert Jumbo daar die prijslijn. Ik heb daar geen enkele invloed op. Dat zou ik wel willen, want ik krijg dit mijn klanten maar niet uitgelegd. Al zijn het wel altijd dezelfden die erover beginnen.”

Moergestel kent maar één supermarkt, sinds het verdwijnen van de Aldi eind 2017. Maar volgens Denissen heeft dat niet tot hogere prijzen bij zijn Jumbo geleid: ,,Aldi heeft namelijk andere merken.” De Moergestelse prijzen komen volgens Denissen wel overeen met die van Berkel-Enschot: ,,Daar zit wel een Albert Heijn, maar de prijzen daarvan zijn sowieso hoger dan die van Jumbo.” Inwoners van Berkel-Enschot en Moergestel die per se de laagste prijs willen, heet Denissen welkom in Oisterwijk: ,,Je bent er zo.”   

Hoog, midden, laag

Dat er grote prijsverschillen tussen Jumbo's op kunnen treden, werd vorig jaar nog aan het licht gebracht door de Consumentenbond. Zo kan in Eindhoven een anti-transparant 1,29 euro kosten tegen 2,84 euro in Groningen. 

De Consumentenbond verdeelde de Jumbo’s een jaar geleden op basis van een prijspeiling in drie klassen: hoog, midden, laag.  Moergestel en Berkel-Enschot bleken inderdaad in de duurste klasse te zitten, Oisterwijk in de goedkoopste. Volgens woordvoerster  Babs van der Staak van de Consumentenbeeld lijkt het beeld bij Jumbo sindsdien fijnmaziger te zijn geworden: ,,We denken dat ze inmiddels vijf à zeven prijslijnen kennen, maar die lopen vaak door verschillende producten heen.”

Van der Staak wijst er bovendien op dat Jumbo met zijn prijsverschillen niet uniek is. Hoogvliet bijvoorbeeld voert een soortgelijk prijsbeleid. Of het klopt wat Denissen beweert, namelijk dat hij als lokale ondernemer niets over de prijzen te zeggen heeft, kan Van der Staak niet zeggen: ,,Wij peilen alleen de prijzen. Niet wie die bepaalt.”

Volledig scherm
Reacties © Facebook Jumbo Denissen Moergestel
Volledig scherm
Reacties © Facebook Jumbo Denissen Moergestel

Tilburg e.o.