Volledig scherm
© Stock

Kafé Van Leer in Oisterwijk net buiten top 10 AD-koffietest

OISTERWIJK - De resultaten van de koffietest van het AD zijn binnen en Coffee Mundo The Library uit Sittard is de winnaar van 2016. In Noordoost-Brabant kun je het lekkerste bakje koffie drinken bij Kafé Van Leer in Oisterwijk. Deze zaak eindigde met een 8,5 op de twaalfde plaats.

De jury testte bij een bezoek een bakje koffie, een capuccino en een espresso.

Vooral de espresso scoorde goed bij het de jury, maar liefst een 8,9 ontving het bakje als cijfer. Maar ook de koffie (8,1) en de capuccino (8,5) waren prima te drinken. ,,Ga langs bij Kafé Van Leer en ontdek een pareltje in koffieland. Geweldige zaak waar koffie de aandacht krijgt die hij verdient. En ook nog aardige mensen", zo luidt de samenvatting van het juryrapport.

Tilburg
Buiten Kafé Van Leer stonden nog twee zaken in Noordoost-Brabant op de lijst van het AD. Lunch Café Gianotten Mutsaers in Tilburg kwam met een 7 op plaats 57 terecht. Ondanks het cijfer was de jury niet mild voor de koffie. ,,Je ziet het vaker, een coffeeshop in een boekwinkel. Ergens in het assortiment zal vast wel een boek te vinden zijn over het edele vak van barista. Toch maar eens lezen."

Den Bosch
De derde koffiezaak die op de lijst terecht wist te komen is het Douwe Egberts café in Den Bosch. Ondanks de naam was de jury vooral niet te spreken over een gewoon kopje koffie in het café.,,Koffie met weinig smaak. Doet ook een tikkeltje muf aan. Hoeveel slokken nog tot de bodem is bereikt?"

Tilburg e.o.