Volledig scherm
Boomrooiers voeren gekapte coniferen en fijnsparren bij de oude pastorie van Moergestel aan de Postelstraat af. © Tom Tacken/BD

Kap in het broedseizoen bij oude pastorie van Moergestel wekt verontwaardiging bij B-team

MOERGESTEL - Het B-team van Oisterwijk wil het fijne weten van de massale kap naast de oude pastorie van Moergestel. Een hectare aan coniferen en fijnsparren is daar tegen de vlakte gegaan.

,,Het gaat dan misschien niet om bijzondere bomen, maar heeft de gemeente wel een flora- en faunacheck uit laten voeren?", zegt Frans Kapteijns. ,,Ook in coniferen kunnen mezen, vinken en wat al niet nestelen. Waarom moest dit midden in het broedseizoen gebeuren? Heeft de gemeente daar ontheffing voor verleend?"

Driemanschap

De oude pastorie aan de Postelstraat werd vorig jaar voor 8 ton gekocht door een driemanschap. Een van hen, Ard de Wit, zegt dat de kap in het zwaar verwaarloosde bosje zorgvuldig met de gemeente is afgestemd. Een gemeentelijk woordvoerster beaamt dat. Een vergunning op basis van de bomenverordening was niet nodig.

Bedoeling is om het rijksmonument een zorgbestemming te geven. Concreet is dat nog niet.

Volledig scherm
Het B-team wil weten of aan de kap bij de oude pastorie van Moergestel een flora- en faunacheck is voorafgegaan en of ontheffing is verleend om in het broedseizoen te mogen rooien. © Tom Tacken/BD

Tilburg e.o.