Volledig scherm
De kerk van Moergestel. © BeeldWerkt/John Schouten

Kerkkoor Moergestel de dupe na vertrouwensbreuk tussen dirigent en parochiebestuur

MOERGESTEL - Cantate Domino, het kerkkoor van Moergestel, zit zonder dirigent en organist. Het contract met Tilburger Ruud Verbunt is na acht jaar ontbonden ten gevolge van een 'wederzijdse vertrouwenscrisis' tussen hem en het parochiebestuur.

De voorzitter van het kerkkoor, Ton van der Dussen, heeft dat zondagochtend na de mis de parochianen meegedeeld. Verbunt werd vervolgens op applaus onthaald.

Van der Dussen wil niet uitweiden over het conflict: ,,Dan zouden mensen beschadigd kunnen worden. Maar wij zijn wel de dupe. We hebben nog maar 23 leden en de gemiddelde leeftijd is erg hoog aan het worden."

Volgens Van der Dussen heeft hij tot drie keer toe het parochiebestuur bemiddeling aangeboden: ,,Maar daar hebben we geen reactie op gekregen." Pastoor Francis de Meyer, voorzitter van het kerkbestuur, is wegens vakantie niet voor commentaar bereikbaar. 

Van der Dussen vindt wel dat ook het kerkbestuur zich er nu voor moet inspannen om zo snel mogelijk zowel een organist als dirigent te vinden: ,,Ruud heeft die functies wel gecombineerd, maar eigenlijk gaat dat vanwege ons type orgel niet samen."

Tilburg e.o.