Volledig scherm

Koninklijke onderscheiding voor Toon van Mierlo uit Oisterwijk

OISTERWIJK - Toon van Mierlo uit Oisterwijk kreeg dinsdag uit handen van burgemeester Hans Janssen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Hij kreeg zijn lintje tijdens een symposium in het kader van twintig jaar Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen in Tilburg.

Van Mierlo was een van de initiatiefnemers voor de oprichting van de Lionsclub De Bommelerwaard in 1975. De vereniging zet zich in voor maatschappelijke dienstverlening. Na een aantal jaren in het bestuur van de club, heeft Van Mierlo in diverse commissies een rol vervuld tot 2015.

Van 1993 tot 2003 was hij bestuurslid van de stichting Vrienden van Museum Het Kruithuis, het stedelijk museum voor hedendaagse kunst in Den Bosch. Ook zat hij in het bestuur van de Vereniging Keramische Industrie. Daarnaast was hij mede-oprichter van de Watersportvereniging Alem. Sinds 2003 heeft Van Mierlo bij de Amarant groep gewerkt in de medezeggenschap op alle niveaus. Ook heeft hij enige jaren geleden het initiatief genomen om de Gouda-groep op te richten.

Van Mierlo is sinds 2013 voorzitter van de stichting Samen Leven is Samen Delen. Dit is een stichting die zich inzet voor kwetsbare mensen in de samenleving.

Tilburg e.o.