Volledig scherm
De voormalige fietswinkel van Schepens aan de Kerkstraat in Oisterwijk © Tom Tacken

Korte zorg in oude fietsenwinkel aan de Kerkstraat in Oisterwijk

OISTERWIJK - De voormalige fietsenwinkel van Schepens aan de Kerkstraat in Oisterwijk lijkt een zorgbestemming te krijgen. De twee nichten Angèle Witlox en en Anne-Claire van de Wiel willen er kortdurende zorg gaan bieden onder de noemer Care-Inn. ,,Op 26 augustus informeren we de omwonenden”, vertelt Angèle Witlox.

Het pand is al aangekocht. Een architect kijkt momenteel wat er nodig is om 10 à 14 mensen kortdurende, laagcomplexe zorg te kunnen bieden. ,,We zullen de voorgevel in oude staat herstellen, maar gaan niet de hoogte in. De kamers worden naar achteren toe gebouwd. Er komt ook een gezamenlijke huiskamer met keuken.”

Vlakbij de eigen huisarts

Witlox heeft samen met haar man Ed in Moergestel een bedrijf in onder andere kunststof tanden en kiezen, ActieDent genaamd. Van de Wiel heeft ervaring als cliëntadviseur en verpleegkundige bij Thebe en Amaliazorg. ,,Ze zag daar vaak dat mensen langer in het ziekenhuis moeten blijven dan nodig is, omdat ze niet naar een verpleeghuis en ook niet naar huis kunnen. Die schotten gaan wij weg halen door mensen in hun eigen gemeente, vlakbij hun eigen huisarts ook, een bed te bieden. Ook Haaren en Moergestel rekenen we tot ons gebied.”

Quote

We zijn al anderhalf jaar met de plannen bezig, maar er is nog veel te doen.

Angèle Witlox

Care-Inn valt ook onder de noemer respijtzorg. Om weer op adem te komen kunnen mantelzorgers er bijvoorbeeld voor licht dementerende ouderen enkele nachten opvang gaan regelen. ,,We zijn al anderhalf jaar met de plannen bezig, maar er is nog veel te doen.”

Financiering is volgens Witlox een kwestie van ‘zorg op maat’: ,,Per persoon kijk je uit welk budget de vergoeding kan komen.”

Tilburg e.o.