Volledig scherm
Kringloopwinkel Re-Use is na een jaar aan het Sprendlingenpark al aan uitbreiding toe. © Facebook

Kringloopwinkel op Stokeind in Moergestel: nu wel, toen niet

MOERGESTEL - 'Merkwaardig', typeert Tim Zuman. Het Oisterwijks college werkt mee aan de vestiging van een kringloopwinkel op het Moergestelse bedrijventerrein Stokeind, terwijl hem dat in 2016 nog werd geweigerd. Na zijn nul op het rekest week Zuman met zijn kringloopwinkel Re-Use naar het Sprendlingenpark uit. Daar is hij inmiddels aan uitbreiding toe.

Niels Huijbregts heeft deze keer wel een gewillig oor bij het college in Oisterwijk gevonden. Huijbregts legt zich toe op in- en verkoop van tweedehands meubelen. Hij doet dat nu nog vooral via Facebook, vanuit een pand verderop aan de Industrieweg. Huijbregts wil verkassen naar de garage op 8a, waarvan de 44-jarige eigenaar vorig jaar dood werd aangetroffen in een uitgebrande auto.

Het bestemmingsplan staat 'perifere detailhandel' op Stokeind niet toe. Een zaak als Woonline van Huijbregts valt in die categorie: winkels die niet in een centrum thuishoren, maar wel aan de randen ervan. In Oisterwijk is voor 'perifere detailhandel' specifiek de Heusdensebaan (oude meubelfabriek) aangewezen.

Het Oisterwijks college toont zich echter bereid voor Huijbregts het Moergestelse bestemmingsplan aan te passen, 'gezien de maatschappelijke context en de trend van meer kringloopwinkels'. Dat voortschrijdend inzicht vindt Zuman dus 'merkwaardig', maar daar laat hij het verder bij. ,,Wij wensen Niels heel veel succes met zijn nieuwe bedrijf. Wij zien hem ook niet als concurrent."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.