Volledig scherm
In het gebied tussen de Hoevenseweg en de Voorste Stroom (links, niet op de foto) verrijst landgoed ‘Oisterwijkse Hoeven’.

Landgoed met zeven villa's in Oisterwijk

OISTERWIJK/HEUKELOM - In het gebied tussen de Voorste Stroom en de Hoevenseweg in Oisterwijk, op de grens van Oisterwijk en Heukelom, wordt binnenkort landgoed 'Oisterwijkse Hoeven' ontwikkeld.

De planvorming in dit gebied, grofweg tussen café Mie Pieters en sportpark d'n Donk, is al jaren gaande. Aanvankelijk was de ontwikkeling van een achttien holes golfbaan in beeld, maar dat is inmiddels van de baan.

Het huidige plan behelst de ontwikkeling van 49 hectare landgoed, waarvan 17,5 hectare 'nieuwe natuur'. Een intensieve veehouderij en een voormalige vuilstort worden gesaneerd. Om het plan financieel rond te krijgen, is de bouw van zeven landhuizen voorzien. Daarvoor moet het bestemmingsplan buitengebied worden gewijzigd; het college van B en W heeft aangegeven dat het daaraan mee wil werken.

Het plan voor Oisterwijkse Hoeven ligt net ten zuiden van een soortgelijk plan voor een landgoed: Laag Heukelom. Daarover is maandagavond een informatiebijeenkomst in café Mie Pieters, aanvang 20 uur.

Tilburg e.o.