Laura Picokrie en Margriet Hurkmans uit Moergestel winnen schrijfwedstrijd

VIDEOMOERGESTEL - Laura Picokrie en Margriet Hurkmans, uit groep 7/8 van De Vonder uit Moergestel, hebben de schrijfwedstrijd van Oisterwijk Schrijft Cultuur gewonnen. 

Hun verhaal ‘De betoverende vriendschap’ gaat over twee heksenvriendinnen, die ruzie krijgen met elkaar.  Uiteindelijk loopt het goed af. De jury was vol lof: duidelijk intro, prettig te lezen, mooie boodschap, humor, goede zinsopbouw en informatief. ‘Het verhaal nam je mee als lezer, waardoor je benieuwd was naar de afloop.’

Wisseltrofee

Laura en Margriet kregen als prijs een wisseltrofee in de vorm van een vogelverleider. Het beeld verwijst naar het sprookjesboek ‘De vogelverleiders van Heukelom', dat in 2013 verscheen naar aanleiding van Oisterwijk 800 en de start vormde van de jaarlijkse schrijfwedstrijd. De klas van Laura en Margriet mag naar het EKWC in Oisterwijk, het Europees Keramisch Werkcentrum op het KVL-terrein. De leerlingen krijgen er een rondleiding en een uniek tegeltje met een eigen tekst over vriendschap.

Alle verhalen van de deelnemende klassen komen te staan op de website van Oisterwijk Schrijft Cultuur, dat de wedstrijd samen met de bibliotheek heeft georganiseerd. De verhalen zullen worden gebundeld in een boekje.

Volledig scherm
Laura Picokrie en Margriet Hurkmans hebben de schrijfwedstrijd van Oisterwijk Schrijft Cultuur gewonnen. © Oisterwijk Schrijft Cultuur

Tilburg e.o.