Volledig scherm
Chaimae Hajaa (15), derdejaars op de afdeling vmbo van Durendael, lakt de nagels van Sjan van Weerdenburg (83) uit Oisterwijk. © Piet Jacobs

Leerlingen Durendael verwennen Oisterwijkse ouderen

OISTERWIJK - Twintig Oisterwijkse senioren, zowel alleenstaanden als bewoners van De Vloet, genoten donderdag van een verwenmiddag op de afdeling vmbo van scholengemeenschap Durendael.

Leerling Danique de Groot: ,,Voor het keuzevak zorg en welzijn moeten wij in het derde leerjaar een evenement bedenken en uitvoeren. Met 8 meiden hebben wij een verwenmiddag georganiseerd. Wij willen ouderen, die vaak eenzaam zijn, een leuke middag bezorgen."

Spelletjes
De verwennerij bestond onder meer uit een buffet, gezelschapsspelletjes en een cosmetische behandeling. Vermoedelijk vanwege dat laatste onderdeel maakte slechts één man deel uit van het seniorengezelschap. Chaimae Hajaa voorzag de nagels van Sjan van Weerdenburg (foto) van een tweede laagje. ,,Ik vind dit leuk en gezellig. Je leert om met mensen om te gaan." Haar ‘cliënt’ is al even enthousiast: ,,Ik vind dit geweldig! Zo leuk! Had ik echt niet verwacht."

Met name door de inzameling van statiegeldflessen brachten de leerlingen geld bijeen om de kosten van hun evenement te financieren.

Tilburg e.o.