Volledig scherm
Het Lindeindcomplex aan de J. Lenartzstraat in Oisterwijk. © Piet Jacobs

Lindeind Oisterwijk maakt van kantoren appartementen

OISTERWIJK - De kantoren die deel uitmaken van het complex Lindeind aan de Oisterwijkse J. Lenartzstraat, kampen met onderbezetting. Om aan die situatie een einde te maken, heeft de eigenaar bij de gemeente een plan ingediend. Dat voorziet erin dat alle kantoorruimte op de benedenverdieping verdwijnen. Vier appartementen van elk ongeveer 105 vierkante meter zouden ervoor in de plaats moeten komen. 

Volgens een woordvoerder van de gemeente is de omgevingsvergunning voor het 'omkatten' van de kantoren tot woningen eind juni ingediend. Een beslissing moet nog worden genomen.

Diezelfde woordvoerder laat desgevraagd ook weten dat het sinds het uitbreken van de crisis in 2007 niet ongebruikelijk is dat kantoren worden verbouwd tot woonruimte. 

Parkeren

Bij het nemen van een besluit spelen voor de gemeente verschillende overwegingen mee, waaronder de parkeerfaciliteiten. In de Lenartzstraat is het betaald parkeren. Het is in het voordeel van Lindeind dat bij de bouw van het complex voorzien is in ondergrondse parkeerruimte voor bewoners en voor kantoorpersoneel. 

Op dit moment telt Lindeind acht appartementen op de tweede en derde verdieping. Als de gemeente de omgevingsvergunning verleent, stijgt het aantal appartementen er dus met vijftig procent.

Tilburg e.o.