Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Man en vrouw uit Oisterwijk aangehouden na vondst drugslab in België

TILBURG/OISTERWIJK - Een in Tilburg gestart rechercheonderzoek heeft dinsdagavond geleid tot het ontdekken van een drugslab in Diksmuide in België. Zes verdachten, waaronder een man en een vrouw uit Oisterwijk, zijn aangehouden.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie startte in Tilburg een rechercheonderzoek naar een groepering die zich bezig zou houden met de productie van synthetische drugs. Hierbij kwam de recherche uit bij een locatie van een mogelijk drugslab in het Belgische Diksmuide. Hierna is in samenwerking met de Belgische politie een verder onderzoek ingesteld.

Dinsdagavond werd een 54-jarige man uit Nijmegen aangehouden nadat hij zakken vervoerde naar Nederland die afkomstig waren uit het vermoedelijke drugslab. Hierna werd door de Belgische politie in de kelder van een café in Diksmuide een drugslab ontdekt. De gracht achter het horecabedrijf werd gebruikt als afvoer en is daardoor zwaar vervuild. Het laboratorium werd ontmanteld en diverse ketels en grondstoffen werden in beslag genomen. Het is nog niet helemaal duidelijk welke drugs er in het lab werden geproduceerd. De politie vermoedt dat het gaat om amfetamine en XTC.

Oisterwijkse verdachten

De uitbater, een 60-jarige man, en twee mannen uit Nijmegen werden aangehouden. Woensdag zijn in verband met de vondst van het drugslab nog twee arrestaties in België verricht. Een man en een vrouw uit Oisterwijk, beiden 53 jaar oud, werden hier aangehouden. Wat de precieze rol is van de Oisterwijkse verdachten is nog onbekend. De politie onderzoekt de betrokkenen.

Tilburg e.o.