Volledig scherm
De rechtbank in Breda. © BD

Man krijgt mogelijk tbs voor ontvoering en verkrachting van vrouw uit Moergestel

BREDA/MOERGESTEL – Een psycholoog en een psychiater hebben allebei geadviseerd om tbs met dwangverpleging op te leggen aan de 48-jarige Groninger die in maart dit jaar zijn 54-jarige ex-vriendin uit Moergestel zou hebben ontvoerd, verkracht en mishandeld.

Dat bleek maandag in de rechtbank in Breda, waar de stand van zaken in het onderzoek werd besproken. Wat precies met de man aan de hand was, werd niet duidelijk, maar hij moet in elk geval verminderd toerekeningsvatbaar worden geacht.

Gevlucht
De vrouw werd in de nacht van 6 op 7 maart rond 01.30 uur belaagd door de verdachte. Hij zou toen hebben geslagen en ook een andere man in huis hebben mishandeld. Vervolgens nam hij de vrouw, die geen kleren aan had, in de auto mee en vluchtte naar Duitsland. Na een achtervolging werd de man om 04.00 uur ingerekend door de Duitse politie.

Voor de zaak in januari kan worden behandeld, wacht het Openbaar Ministerie nog op DNA-onderzoek en gegevens van de Duitse politie. De planning is dat in februari een vonnis klinkt.

Tilburg e.o.