In 2001 nam Marinus Leermakers afscheid als beheerder van het kerkhof bij de Petruskerk, waar hij dit weekend zelf in besloten kring is begraven.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2001 nam Marinus Leermakers afscheid als beheerder van het kerkhof bij de Petruskerk, waar hij dit weekend zelf in besloten kring is begraven. © Archief John Schouten/BeeldWerkt

Marinus Leermakers rust als Hendrik-Jan de Torenwachter in zijn Oisterwijks graf

OISTERWIJK - Marinus Leermakers ligt op zijn kerkhof, dat van de Petruskerk, precies daar waar hij rusten wou. ,,Naast tante Anna, die altijd na een dag werken op het kerkhof een braoike voor me had opgewarmd", zei hij al in 2001, toen de Oisterwijker zijn afscheidsreceptie hield in het werkhok bij de graven.   

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Tilburg e.o.