Volledig scherm
Martin en Eliza Carthy © GUO

Martin en Eliza Carthy openen GUO-concertserie in Oisterwijk

OISTERWIJK - Vader Martin Carthy en dochter liza Carthy openen zondagmiddag de nieuwe concertserie van Groeten Uit Oisterwijk.  Om 15.00 uur begint hun optreden in Fletcher hotel-restaurant Boschoord aan de Gemullehoekenweg 143 in Oisterwijk. Er zijn nog kaarten. 

Na zijn debuut bijna zestig jaar geleden ontwikkelde Martin Carthy zich tot toonaangevend muzikant in de Britse folkscene. Zijn levenslange vernieuwingsdrang leverde vijftig albums op waarvan tien als solo-artiest. Tegen de tachtig loopt hij en generaties singer-songwriters zijn schatplichtig aan hem, onder wie Bob Dylan, Simon & Garfunkel en Richard Thompson. 

Nog maar zelden verschijnt de oude meester op een podium buiten de UK. Zijn komst naar Nederland met dochter Eliza, voor slechts twee concerten waarvan eentje bij GUO, is dan ook uitzonderlijk.

Traditionele muziek       

Als dochter van Martin Carthy en Norma Waterson, groeide Eliza Carthy op in de schoot van de traditionele Engelse muziek. Van huis uit leerde ze hoe folkartiesten traditionele muziek verrijken door blijvend te exploreren en dwarsverbanden te leggen. Met deze attitude ontwikkelde ze zich tot een dynamische, avontuurlijke folkartiest met nadruk op vocalen en fiddle.

Tilburg e.o.