Volledig scherm
Burgemeester Hans Janssen spreekt de winnares van de Peer Paorel 2016 toe. © Piet Jacobs

Mieke Verhoeven ‘helemaal confuus’ van Oisterwijkse vrijwilligersprijs

OISTERWIJK - ,,Ik ben er helemaal confuus van.” Dat waren de eerste woorden van Mieke Verhoeven (74) nadat zij woensdagavond in Tiliander te horen kreeg dat zij de vrijwilligersprijs Peer Paorel 2016 heeft gewonnen. ,,Ze hadden me hier naar toe gelokt met de smoes dat Carel Brands, ook een bestuurder bij wijkcentrum De Coppele, de prijs zou krijgen.”

In het vrijwilligerscircuit is Verhoeven, ondanks haar leeftijd, een van de bezigste bijen van Oisterwijk. Voor allerlei organisaties deed en doet zij bestuurlijk of administratief werk. Een kleine opsomming: basisschool De Bunders, comité Blijf Roemenië Helpen, stichting Inlooppunt, Oisterwijk Wereldwijd, al ruim 30 jaar actief voor jeugdensemble Con Amore (dat zij mee oprichtte), al 23 jaar actief voor steunfonds Stichting Najjar voor mensen die lijden aan de leverziekte Crigler Najjar, mantelzorger (sinds 2006) en organisatie sinterklaasfeest voor allochtone leerlingen in Oisterwijk.

Verhoeven sloot haar dankwoord af met: ,,Veel vrijwilligers zijn boven de 65. Ik doe hierbij een oproep aan jongere mensen om ook eens na te denken over vrijwilligerswerk.”

Tilburg e.o.