Volledig scherm
Karel Groenland in zijn element: de ton. © Mar-Thérèse Kierkels/BeeldWerkt

Mies Groenland geeft vrijdag de cultuurprijs van haar Karel in Oisterwijk door

OISTERWIJK - Mies Groenland reikt vrijdag in Tiliander de Oisterwijkse cultuurprijs uit die vorig jaar naar haar man Karel werd vernoemd. Ze geeft de prijs meteen ook door. De weduwe van Karel Groenland kreeg de prijs vorig jaar immers als postuum eerbetoon aan de populaire toneelspeler en tonprater.

Er zijn vier personen en één vereniging genomineerd voor de Karel Groenland Cultuurprijs 2018. 

1. Koninklijke Harmonie Asterius zag door het wegvallen van het muziekonderwijs in Oisterwijk een kans om die taak over te nemen.

2. Historicus Ad van den Oord is met tomeloze energie dag in dag uit bezig met het vastleggen van het historisch erfgoed in Oisterwijk.

3. Jacques van Rijswijk laat zich kennen als een veelzijdige duizendpoot, die zich - nooit op de voorgrond - voor het toneel inzet.

4. Kees Welmers is een stuwende kracht voor de Joodse Begraafplaats, de stadsgidsen, de struikelstenen en onderhoud van de oorlogsgraven.

5. Toine van de Klundert zet zich in zijn vrije tijd en bedrijfsmatig in voor de bevordering van cultuur in zijn gemeente.

De jury bestond dit jaar uit voorzitter Liesbeth Jans, Ellen Brouwers, Irene Lemmens, Niels van de Ven en Marcel van Riel. De organisatie van de Karel Groenland Cultuurprijs ligt bij Oisterwijk Schrijft Cultuur.

De Klomp

Rick Schilders presenteert vrijdag vanaf 20 uur de avond waarop de winnaar van de Karel Groenland Cultuurprijs 2018 bekend wordt gemaakt. Er zijn optredens van het blaasorkest Van Heukelom (filmpje) en de Moergestelse mirlitonfanfare De Klomp. Wethouder Peter Smit spreekt namens het college een woordje.

  1. Malafide Oisterwijkse webshop We Love Musthaves gaat door na klachtenregen: ‘Pas na aangifte geld terug’
    PREMIUM

    Malafide Oisterwijk­se webshop We Love Musthaves gaat door na klachtenre­gen: ‘Pas na aangifte geld terug’

    OISTERWIJK - ,,We Love Musthaves zei dat ik mijn aangifte moest intrekken, anders zou ik mijn geld nooit terugkrijgen”, zegt Elisa Raats uit Herpt woensdagmiddag. Ze wachtte na een bestelling maanden op haar retourgeld van de populaire Oisterwijkse webshop en deed zoals vele woedende klanten uiteindelijk aangifte. Na een eerdere publicatie in het Brabants Dagblad over wantoestanden, kreeg de webshop toch even een webwinkelkeurmerk, maar verloor die meteen na een klachtenregen. Wat is er aan de hand met de webwinkel van honderdduizend volgers?

Tilburg e.o.