Volledig scherm
Tijdelijk mestbassin achter de gesloopte varkensstal van Laag Heukelomsweg 7 in Heukelom (gemeente Oisterwijk). © Anoniem

Milieufederatie doet aangifte van mestdumping in Heukelom

HEUKELOM - De Brabantse Milieufederatie heeft donderdag aangifte van mestdumping in Heukelom gedaan. 'Het is belangrijk dat dit strafrechtelijk wordt aangepakt, want het op deze schaal vervuilen van onze leefomgeving is crimineel', motiveert de BMF.

Woensdag publiceerde het Brabants Dagblad een artikel waaruit bleek dat de eigenaar van een toekomstig landgoed de gier uit een gesloopte mestkelder tijdelijk in een bassin heeft opgeslagen.  ,,Gelukkig hebben waakzame burgers hiervan melding gemaakt", zegt Vanessa Mommers namens de BMF. ,,Dat zijn de oren en ogen die we nodig hebben om te zorgen dat dit soort misstanden tot het verleden gaat behoren."

De gemeente Oisterwijk heeft laten weten dat voor de 'mestvijver' geen vergunning is afgegeven. De situatie aan de Laag Heukelomseweg zou 'strijdig' met diverse wetten zijn. Volgens eigenaar Laurentius Brandenburg, directeur van ontwikkelaar Ponderosa BV, is er echter niets aan de hand. Hij deelde mee donderdag in conclaaf met de Omgevingsdienst te treden over de kwestie.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.