Volledig scherm
Wouter Vandenabeele © Groeten Uit Oisterwijk

Miniconcertjes in vier huiskamers: openingsspel van Groeten Uit Oisterwijk

OISTERWIJK - Wandelen van huiskamer naar huiskamer voor vier miniconcertjes met aan het eind van de dag ‘een tutti finale’ door het Belgisch-Syrische wereldmuziekorkest Liqa. Dat heeft Groeten Uit Oisterwijk op zondag 29 september voor zijn publiek in petto. Het is meteen de opening van het nieuwe concertseizoen voor GUO.  

De huiskamers bevinden zich aan de Stationsstraat (Syrische muziek op oed en viool), Lange Kant (Vlaamse en Angelsaksische folk), Tilburgseweg (klassiek op cello) en Kapelaan Huyberslaan (crossovers op viool). De muzikanten geven samen 16 miniconcertjes. 

Voor de optredens aan de Kapelaan Huyberslaan, in de huiskamer van GUO-organisator Jos Creusen, tekent de Vlaamse violist Wouter Vandenabeele, die al vaker voor GUO aantrad.  Hij is ook de muzikaal leider van Liqa, waar de andere muzikanten in de huiskamers ook deel van uitmaken.  

Zondagochtend 29 september om 10 uur verzamelen alle deelnemers zich aan de Spoorlaan, vanwaar ze groepsgewijs over de vier huiskamers verdeeld worden. Het slotconcert is bij hotel-restaurant Boschoord aan de Gemullehoekenweg, dat de afgelopen seizoenen al concertpodium voor GUO was. 

Programma Groeten Uit Oisterwijk

Riccardo Tesi & Banditaliana (27 oktober)

Guy Davis (24 november)

Lakshmi met support act The Way (22 december)

Martin Carthy & John Kirkpatrick (19 januari)

Presentatie ‘Dikke. Pret. Bonanza’, roman Jos Creusen  (26 januari).

Tim Knol (9 februari)

Dayna Kurtz & Robert Mache (15 maart)

Spinvis (5 april)

Sharon Shannon & Alan Connor (19 april)

Bevrijdingsdagactiviteiten & concert Nikitov (5 mei)

Volledig scherm
Jos Creusen, organisator van Groeten Uit Oisterwijk. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Tilburg e.o.