Volledig scherm
Foutje: lading uien op het Rootven in Moergestel. © Dion de Bakker Fotografie

Moergestel kan aan de uiensoep: klep van een vrachtwagen schiet pal voor café De Brouwer open

MOERGESTEL - Er zijn geen gewonden gevallen. Binnen een kwartier was de straat weer schoon. In nood kwamen de Moergestelnaren weer wat nader tot elkaar. Maar verder was het wel om te janken: het transportongeluk met uien op de donderdagmiddag in hartje Moergestel.

Udenhouter Dion de Bakker, fotograaf van beroep, zag het gebeuren: ,,Ik stond een pandje te fotograferen, toen ik een vrachtwagen de hoek om zag komen. De deur schoot open en daar rolden de uien naar buiten."

Maar op zo'n moment laat Moergestel zich dus van zijn beste kant zien: ,,Overal kwamen mensen vandaan met schoppen en sneeuwschuivers. Binnen de kortste keren was de boel opgeruimd. Ik denk dat heel Moergestel morgen aan de uiensoep zit. Maar daar zit dan even later wel weer een luchtje aan."

De Brouwer

Kastelein Jan-Hein de Brouwer was er niet bij toen Van Houte Transport uit het Zeeuwse Kruiningen te Moergestel zijn uien verloor: ,,Ik stond in de Jumbo boodschappen te doen. Zegt iemand: 'Hedde gij die kwak jèùn op de straot laote vallen?' Ik denk: waar gaat dit in hemelsnaam over? Kom ik terug, ligt heel de straat bezaaid met uien."

Ook De Brouwer was tot tranen toe geroerd toen hij zag hoe iedereen te hulp schoot: ,,Drie bouwvakkers, die bij Bonita hier om de hoek aan het werk waren, kwamen zelfs met van die grote metselscheppen aanzetten."

Volledig scherm
Door café-restaurant De Brouwer veilig gestelde uien. © Jan-Hein de Brouwer

Tilburg e.o.