Moergestel krijgt een zwembad voor honden: hydrotherapeute naar het Rootven

VIDEOMOERGESTEL - Britt van Roosmalen, hydrotherapeute voor honden, strijkt neer in Moergestel. Begin augustus hoopt de 26-jarige haar zwembad met revalidatieruimte te openen in de ruimte achter de oude Spar aan het Rootven. 

Van Roosmalen trok na haar hbo-opleiding dier- en veehouderij naar Engeland om zich daar te laten scholen als hydrotherapeute voor dieren. ,,Het is sterk in opkomst. Net als bij mensen hebben honden met gewrichtsproblemen, neurologische aandoeningen, blessures of overgewicht baat bij bewegen in het water. Het gaat niet alleen om honden op leeftijd. Ook jonge honden kunnen na een operatie revalideren in het water of van hun watervrees afkomen. De combinatie van therapieën is bijzonder.” 

Volledig scherm
Britt van Roosmalen, hydrotherapeute voor honden © Facebook Hydrodogs

Van Roosmalen gaat met de honden in bad en doet daar allerhande oefeningen met ze. Ze is tevens sportmasseur voor honden. Verwenbeurten zijn ook mogelijk: wassen, borstelen, föhnen. 

Te klein in Oirschot

Woonachtig in Liempde ontvangt van Roosmalen nu haar klanten bij haar ouders thuis aan de Oude Grintweg in Oirschot. Het werd daar echter te klein: ,,In Moergestel heb ik straks vijf keer zoveel ruimte.” De klanten komen van ver, uit aanpalende provincies maar ook uit België. 

In Rootven 41, waar Hydrodogs in trekt, zat tot voor kort dierenspeciaalzaak Loowieke.

Volledig scherm
Britt van Roosmalen tijdens de revalidatie van een hond in haar zwembad © Facebook Hydrodogs

Tilburg e.o.