Volledig scherm
Corné Schoenmaker (links) en Peter van de Wouw ontvangen Moergestelse gasten in de studio van MTV Radio © MTV Radio

Moergestel viert na 25 jaar nog de magie van radiomaken

MOERGESTEL - Ooit maakte de Sint op een zondagochtend zijn opwachting in de studio van MTV Radio. Hij had een slobbertrui en spijkerbroek aan en leek sprekend op Rob Outmayer uit Moergestel. Maar voor de luisteraars thuis kon er geen twijfel over bestaan: hier sprak Sint-Nicolaas zelve.

Van de Wouw glimlacht bij de herinnering: ,,Dat is nou de magie van radiomaken.” Samen met Corné Schoenmaker stond hij aan de basis van de radiopoot van Moergestels lokale omroep. John Steijger kwam er als technicus al snel bij. MTV Radio is op de zondagochtend al 25 jaar een begrip in Moergestel.

Het befaamde Rondje Guus

Hoeveel mensen luisteren, weet Van de Wouw niet: ,,Maar we horen heel wat over de uitzendingen terug in het dorp.” Een piek aan luistercijfers scoorde MTV Radio ten tijde van de monstertocht van Guus Moonen op zijn racefiets, het befaamde Rondje Guus. ,,De Ravitaillering noemden we dat dagelijkse programma. Ook in de omliggende gemeenten stemden mensen erop af.” 

Behalve het zilveren jubileum wordt morgen ook de honderdste column gevierd van Lambert van Nistelrooij. De europarlementariër uit Diessen verspreidt via MTV Radio zijn bespiegelingen over een veertigtal andere, lokale radiostations.

Tilburg e.o.