Volledig scherm
De toegangspoort van Villa Hoogenhuizen, langs de Oirchotseweg in Moergestel © Tom Tacken/BD

Moergestels fietspad langs Hoogenhuizen is volgens eigenaar kansloos

MOERGESTEL - Het gaat Oisterwijk een miljoen kosten om het fietspad langs de Oirschotseweg IN Moergestel langs Hoogenhuizen door te trekken. Dat zegt de eigenaar van de villa, in het bezit van de familie Van Lotringen-De Liniers. ,,Dus ik denk niet dat Oisterwijk met mij contact op gaat nemen. Het lijkt mij ook dat ze dat fietspad beter aan de overkant aan kunnen leggen. Daar is meer plaats.”

Aanleg van een vrijliggend fietspad van de Reusel naar 't Draaiboompje is een lang gekoesterde wens in Moergestel. Het stuk vanaf de dorpskom tot aan Hoogenhuizen lijkt geen probleem: achter de bomenrij ligt nu al een pad. Maar verderop zouden de gracht en de toegangspoort van Hoogenhuizen verlegd moeten worden om ruim baan voor fietsers te maken. 

In het Moergestels verkeersplan, onlangs door de gemeenteraad op de lange baan geschoven, wordt een half miljoen geraamd voor het fietspad. Daarmee is van een voldongen feit allerminst sprake, maakt een gemeentewoordvoerster duidelijk: ,,De raad heeft geen scenario vastgesteld en dus ook niet vastgesteld of er een fietspad langs de Oirschotseweg moet komen. Er worden dus op dit moment geen ontwerpen uitgewerkt hiervoor. Vooraf is wel gekeken of er ruimte is voor een fietspad. Dit is er.”

In een grijs verleden is al eens gekeken om het fietspad aan de overzijde van Hoogenhuizen aan te leggen. Dat stuitte toen echter op verzet van aanwonenden.

Tilburg e.o.