Volledig scherm
© Kees Backx/BD

Moergestelse oplichter opnieuw onderuit, zaak gaat woensdag verder

* UPDATE 14.37 UPDATE * BREDA - De 45-jarige man uit Moergestel die verdacht wordt van grootschalige oplichting, is maandagmorgen opnieuw onderuit gegaan in de rechtszaal. Na ruim twee uur kreeg hij een toeval en gleed hij al schreeuwend uit zijn rolstoel. De zaak moest worden aangehouden en gaat woensdag verder.

De zaak tegen de man sleept al jaren. In voorgaande rechtszittingen viel de man ook al vaak flauw. Maandagochtend zat hij in een rolstoel en droeg hij een fietshelm. Na dik twee kreeg hij opnieuw een toeval. Deskundigen hebben vastgesteld dat hij aan een stressstoornis leidt en zijn aanvallen zeker niet simuleert.

Oplichting
De 45-jarige man uit Moergestel wordt ervan verdacht dat hij voor miljoenen euro’s bedrijven heeft opgelicht. Bij een laatste tussentijdse zitting kondigde de man aan dat hij een aantal misdrijven zou bekennen, maar daar bleek maandagochtend niets van.

De officier van justitie maakt woensdagochtend bekend wat voor straf hij tegen de man zal eisen. Zowel de rechters als de advocaat van de man hopen dat het proces dan ordentelijk kan worden afgerond. Overigens gaat het nu alleen om zaken die de man voor 2011 zou hebben gepleegd. In 2013 en 2014 ging de man volgens justitie opnieuw de fout in, maar die zaken komen pas aan bod in een nieuwe zitting.

Tilburg e.o.